Studenten TT-Instituut strijden voor de mooiste motor

ASSEN

Twee teams, twee motoren, twee losse motorblokken, veel techniek en veel sociale vaardigheden. Het zijn zomaar wat ingrediënten voor een wedstrijd tussen een meiden- en een jongensteam.

Tijdens de MotorExpo komend weekend (23 tot en met 25 januari) in de TT Hall gaan twee studententeams van TT-Instituut met elkaar de strijd aan om een Yamaha-motor om te bouwen tot een nog mooier exemplaar. Alles is toegestaan, zolang alle functies van de motor het maar blijven doen en het frame ongewijzigd blijft. Alle technische talenten moeten boven komen in dit weekend om zondagmiddag als winnaar uit de bus te komen. Beide teams krijgen tijdens MotorExpo de tijd om in gesprek te gaan met alle andere standhouders voor mogelijke onderdelen om hun Yamaha te verfraaien. Wie weet wat er allemaal ter beschikking wordt gesteld om mee te helpen de motoren ‘te pimpen’. Dus naast de technische vaardigheden worden de mbo-studenten uitgedaagd op het commerciële en sociaal vaardige vlak. Het uiteindelijke oordeel zal zondagmiddag rond 14:00 uur worden geveld door verschillende jury-leden waaronder gedeputeerde van de provincie Drenthe Ard van der Tuuk. Dit alles onder het begeleidende commentaar van (motorsportcommentator) MBO-docent van het jaar: Diederick de Vries. Over Drenthe College Drenthe College is een mbo- en opleidingencentrum. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel. Over TT-Instituut TT-Instituut staat voor: Top Technici Instituut. Het TT-Instituut biedt opleidingen op het gebied van motoren en auto’s voor mbo niveaus 2, 3 en 4, van een hoge kwaliteit. De combinatie van sport, sensortechnologie, duurzaamheid en moderne (auto)techniek is de basis van alle opleidingen

Auteur

Albert-Jan Garama