Open dagen Terra Assen MBO en VO

ASSEN

Rondkijken, sfeer proeven, vragen stellen, kennismaken met docenten en leerlingen; dit kan allemaal op de open dagen van Terra Assen. Op vrijdag 29 januari is de open dag van Terra Assen MBO. Op woensdag 3 februari is de open dag van Terra Assen VO. Terra Assen is te vinden aan de Vredeveldseweg 55 in Assen.

Bij Terra Assen MBO heb je keuze uit verschillende mbo-opleidingen entree- en niveau 2 opleidingen, zoals bloem & design, sport, recreatie & toerisme, tuin, park & landschap, groen, grond & infra en akkerbouw. Naast theorie speelt de praktijk een grote rol bij alle opleidingen van Terra. Zo wordt er samengewerkt met verschillende bedrijven in de regio. Er wordt gewerkt met het onderwijsconcept Regioleren; leerlingen werken aan een opdracht of project van een externe opdrachtgever in de regio. Zo komen ze in aanraking met de werkelijkheid van de praktijk en de uitdagingen die daarbij horen. Regioleren is een aanvulling op de lesstof en stages. Terra VO Bij Terra Assen VO kun je kiezen tussen vmbo-groen en het Groene Lyceum. Bij vmbo-groen kunnen leerlingen verschillende leerwegen volgen die aansluiten bij hun capaciteiten. Het is een veelzijdige opleiding, met plek voor theorie en praktijk! Het Groene Lyceum is een leerroute voor leerlingen die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. Je sluit het Groene Lyceum af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee heb je dus een startbewijs voor het hbo en je bent klaar voor de arbeidsmarkt. Het Groene Lyceum, iets voor jou? Tijdens de open dagen krijgen nieuwe leerlingen allerlei informatie over de school en is er volop gelegenheid rond te kijken, vragen te stellen en sfeer te proeven. Bezoek de open dagen van Terra Assen: Terra Assen MBO op vrijdag 29 januari van 15.00 - 21.00 uur. Terra Assen VO op woensdag 3 februari van 16.00 - 20.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama