Honk N JeugdTheaterSchool met Xperimentenfestival

ASSEN

Honk N JeugdTheaterSchool Drenthe heeft 23 januari haar jaarlijkse Xperimentenfestival. Tijdens dit festival maken drie jongerengroepen van de diverse locaties een eigen eenakter aan de hand van dezelfde opdracht. De voorstellingen worden gespeeld in de Werkplaats Havenkwartier in Assen op 23 januari.

Dit jaar staat er een geheel bewerkt koningsdrama op het programma. In drie repetities van twee uur en de slotdag maken en repeteren de groepen een korte voorstelling van ongeveer 15 minuten. Dit is een uitdaging voor de spelers, maar zeker ook voor de regisseurs. De uitdaging is vergroot, doordat Remco van Zandvoort (algemeen directeur Garage TDI) er ook dit jaar weer diverse moeilijkheden, tegenstrijdigheden en theatrale abstractie aan de opdracht heeft toegevoegd om het stuk theatraal interessant en spannend te maken. Kaarten kosten 5 euro per stuk. Jeugd tot 18 jaar betaalt slechts 3 euro. De kaarten zijn te reserveren via roel@honkn.nl. Zelf op de planken staan? Heb je zin om op de planken te staan en de kneepjes van het theatervak te leren? Lijkt het je leuk om samen met anderen je grenzen te verleggen of wil je gewoon kennis maken met onze theateractiviteiten? Vanaf dinsdag 2 februari starten er nieuwe cursussen van Honk N. Kijk voor meer informatie en vestigingen bij jou in de buurt op www.honkn.nl Garage TDI Honk N is onderdeel van Drents JeugdTheater Garage TDI. Garage TDI is het jeugdtheatergezelschap van Drenthe. Zij speelt professionele dans en theatervoorstellingen voor de jeugd, heeft een eigen opleiding voor jong talent en organiseert educatie activiteiten voor het primair en voortgezet onderwijs.Honk N is er voor iedereen die het leuk vindt om toneel te spelen, voor wie zich verder wil ontwikkelen en van theater zijn beroep wil maken kan vanaf 14 jaar auditie doen bij garage TDI Talent. Op 21 februari zijn hiervoor nieuwe audities.

Auteur

Albert-Jan Garama