Eerste expositie in galerie Warenhuis Vanderveen onder nieuwe leiding

ASSEN

Nu het Centrum Beeldende Kunst (CBK) vanwege de bezuinigingen is opgeheven wordt de programmering van de galerie in Warenhuis Vanderveen voortaan verzorgd door het Drents Schilders Genootschap.

Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Johan Schurer, de exploitant van het Kunstplaza Schurer in Warenhuis Vanderveen, die met ingang van dit jaar ook de kunstuitleen van het CBK heeft overgenomen. Het DSG was al enige tijd op zoek naar een wat vastere plek om het werk van zijn leden te kunnen tonen en, omdat van veel leden werk in de kunstuitleen zit, leek samenwerking met Schurer een voor de hand liggende zaak. De eerste besprekingen lieten direct een ‘klik’ zien tussen beide partijen, die er allebei vast van overtuigde zijn in de komende tijd een serie interessante tentoonstelling te kunnen organiseren. Deze zullen aantonen dat er in Drenthe nog genoeg te beleven valt op beeldende-kunst-gebied. Bij de eerstvolgende tentoonstelling in de galerie, die op 22 januari opengaat, is ervoor gekozen de band tussen het DSG en de Kunstuitleen als uitgangspunt te nemen. De tentoonstelling zal van een dertiental leden werk laten zien dat uit de Kunstuitleen afkomstig is, aangevuld met recent werk van dezelfde kunstenaars: niet alleen schilderijen, maar ook beelden, keramiek, foto’s en grafiek. De deelnemers zijn Jan Bos, Lydeke van Dulmen Krumpelmann, Sake Elzinga, Evert van Fucht, Albert Greving, Alfred Hafkenscheid, Herman Kolker, Arend Kuiper, Rita Lentz, Mark Lisser, Jan van Loon, Mariet Schedler en Geert de Weerd. Voor volgende tentoonstellingen wordt gedacht aan bepaalde thema’s en aan uitwisselingen met kunstenaarsgroeperingen elders.

Auteur

Albert-Jan Garama