Diabetesmarkt in Assen

ASSEN

Mensen met diabetes krijgen te maken met veel keuzes die zij elke dag moeten maken in relatie tot hun diabetes. Denk maar aan keuzes in het dagelijkse eetpatroon. Ook voeding op feestjes of tijdens sporten kunnen een grote invloed hebben op het controleren van diabetes, net als bewegen en slaapgebrek.

Gevolgen van Diabetes zijn vaak slecht genezende wondjes, veel voorkomende voetklachtenen vermoeidheidsklachten. Leven met diabetes is dan ook topsport volgens het diabetesfonds. Het sport- en Leefstijlcentrum van Paramedics is sinds december 2015 F!tVak erkend Preventiecentrum voor mensen met (pre)diabetes en overgewicht. Dat betekend dat hier kennis is om veilig en verantwoord deelnemers te laten bewegen. Hiervoor is een nieuw programma opgesteld. Paramedics stelt zich als taak om zo goed mogelijk te informeren over diabetes. Daarom organiseert is er de diabetesmarkt met informatiebijeenkomsten over leefstijl, voeding, en voetklachten. Ook zijn er korte trainingen te volgen en is er informatie te vinden over handige apps, websites en weetjes. De diabetesmarkt vindt plaats op 21 januari tussen 12.00 en 15.00 uur. Locatie Bremstraat 21 te Assen. Zie www.paramedics.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama