Huisarts en predikant met lezing

WESTERBORK

Praten over doodgaan is niet makkelijk. We vermijden het onderwerp liever. Of schuiven het voor ons uit. Toch is het raadzaam om dit wel te doen. Om met je geliefden, met je dokter of dominee te praten over je levenseinde. Over je grenzen, je wensen en verwachtingen.

Om na te denken over wat je wilt. En niet wilt. Of je zo lang mogelijk alle behandelingen wilt ondergaan die er zijn. Of dat er misschien ook behandelingen zijn waar je liever van afziet. Wat is er allemaal mogelijk om pijn en lijden te verlichten? Wil je in alle gevallen worden gereanimeerd? En palliatieve sedatie, wat is dat eigenlijk? Misschien speel je met de mogelijkheid van euthanasie. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Welke begeleiding verwacht je van de dokter of de dominee op weg naar een waardig sterven? En tot slot, je uitvaart: kennen je geliefden je wensen op dat terrein? Dit soort vragen en wie weet nog veel meer komen aan de orde op deze avonden die vrij toegankelijk zijn voor wie in deze vragen zijn geïnteresseerd. Inleiders: ds. Melle Leffers en huisarts Arnoud van Loo. Plaats: Stefanuskerk Westerbork Data: 2 en 16 februari 2016 Tijd: 20.00 – 21.45 uur

Auteur

Albert-Jan Garama