Longpunt Assen praat over longmedicijnen

ASSEN

In Longpunt Assen gaat het 18 januari over ‘Inhaleren van longmedicijnen, doe ik het wel goed?’ Ruim 60-70% van de longpatiënten neemt de longmedicijnen niet goed of onvoldoende in.

Tijdens Longpunt krijgen longpatiënten, partners en mantelzorgers uitleg en wordt voor gedaan hoe longmedicijnen goed te inhaleren door de longverpleegkundigen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en ICARE. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met de longverpleegkundigen in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. Locatie en tijd: 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? Ervaringen Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Gratis deelname Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. 0528 371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Auteur

Albert-Jan Garama