Kick off Energy Challenges Drenthe voor basisscholen

ASSEN

In De Bonte Wever Assen begint 21 januari Energy Challenges Drenthe. Burgemeester Marco Out geeft het startschot.

Op 21 januari begint de Energy Challenges voor 350 Drentse “Energizers” met een knallende Kick-off in De Bonte Wever in Assen. Maar liefst 19 basisscholen uit heel Drenthe stellen hun team die dag voor en nemen deel aan energierijke workshops. De Kick-off is hét startpunt van zes maanden campagne voeren voor de Energizers. In deze zes maanden gaan de Energizers hun best doen om op hun school en daarbuiten zoveel mogelijk energie te besparen. De Kick-off in het kort De ochtend zal worden gepresenteerd door presentator en zanger Raynaud Ritsma; bekend van de band Vangrail en televisieprogramma Tsjek op Omrop Fryslân. Daarnaast nemen alle leerlingen deel aan energieke workshops. Zo zijn er Mad Science workshops en geeft dé jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling Max van Deursen een workshop over vloggen. Na de workshops spreekt Burgemeester Marco Out de leerlingen bemoedigend toe om ook dit jaar weer een groot succes te maken van de Energy Challenges. De Energy Challenges is er voor zowel basisscholen en middelbare scholen. Met het project Energy Challenges gaan leerlingen de uitdaging aan om op hun school energie te besparen. Door de leerlingen aan te moedigen op zowel inzet als resultaat, willen we ze stimuleren in het voeren van hun campagne. Leerlingen gingen vorig jaar bijvoorbeeld langs de deuren om mensen te vragen om duurzamer om te gaan met energie. Een andere groep leerlingen hing een checklist in elk lokaal met daarop een overzicht van wat allemaal uitgeschakeld kan worden als je het lokaal uit gaat. Op de scholen wordt ook gemeten hoeveel energie er verbruikt wordt. De resultaten worden door de leerlingen samen met stagiairs van de Hanzehogeschool Groningen en het Alfacollege nader bekeken. Vervolgens bedenken ze slimme oplossingen metals resultaat: een belangrijke energiebesparing opleveren. Meet & Greet partners 9.00 tot 10.00(Cellozaal), Kick-Off met leerlingen 10.15-12.30 (Plaza-zaal).

Auteur

Albert-Jan Garama