Bernadette van den Berg nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie Drenthe

Hoogeveen

Bernadette van den Berg (32) is door de fractie van de ChristenUnie Drenthe benoemd tot fractievoorzitter. Zij volgt Alex Langius op die vertrekt uit de Staten. Langius is voorgedragen als wethouder in Almelo en zal begin februari stoppen als Statenlid.

Van den Berg kwam in maart vorig jaar in de Staten. Zij was onlangs een van de drie genomineerden voor de titel politiek talent van Drenthe. De ChristenUnie kiest ervoor nu het fractievoorzitterschap over te dragen. "Ik heb zin in deze verantwoordelijke taak, Alex moet zich kunnen richten op het invullen van zijn nieuwe functie", aldus van den Berg. Van den Berg is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het Statenlidmaatschap is zij werkzaam op het Landelijk Partijbureau van de ChristenUnie als coördinator en senior adviseur bij de Bestuurdersvereniging van de ChristenUnie.

Auteur

Marielle de Vries