Wild-Card voor negende finaleplaats Moonshark uit Assen

ASSEN

Paradiso Amsterdam was zaterdag 9 en zondag 10 januari jl. weer het belangrijkste podium van Nederland. In twee zinderende BENELUX Semi-Finals streden 18 regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO.

Bij zowel de vakjury als ook bij de publieksstemmen werd het een zeer spannende strijd waarin de kwaliteit van de bands van enorm hoog niveau was en de onderlinge verschillen daarin minimaal. Zowel de vakjury als het uitzinnige publiek genoten intens van de gevarieerde line-up van beide Halve Finales. De winnaars van de 1st BENELUX Semi-Final zijn Rock coverband MUCK uit Den Dolder bij de vakjury en Pop/Rock coverband EMPIRE uit Dedemsvaart bij het publiek. Rock coverband Cold Turkey uit Schermer en Pop/Dance coverband Jambassadors uit Utrecht eindigden beide op een zeer verdienstelijke 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en het publiek. De winnaars van de 2nd BENELUX Semi-Final op zondag 10 januari jl. zijn Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam bij de vakjury en Classic Rock coverband The Booze Band uit Loon op Zand bij het publiek. Soul coverband Not2Bigband uit Zevenaar won de 2e prijs bij de vakjury en bij het publiek ging de 2e prijs naar Pop coverband Tenggara Boys uit Cuijk. Door bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen na de winnaars, gezien over beide Semi-Finals ging de Wild-Card voor de negende finaleplaats naar Classic Rock coverband Moonshark uit Assen. Deze negen beste coverbands van de Benelux zien we terug op zaterdag 23 april a.s. in de BENELUX Grand Finale in het Klokgebouw in Eindhoven waar wordt gestreden om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2015'. Zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar ontvangen hier naast de Awards en de eeuwige roem een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux én een tour van 20 optredens. Tijdens deze grote finale worden ook de Individuele Awards uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie en 'The Clash Hitlijst Award'. The Clash Hitlijst Van elk van de 18 coverbands die in PARADISO hebben opgetreden wordt één live song als single uitgebracht die vervolgens automatisch in ‘The Clash Hitlijst’ terecht komt. Het aantal downloads via iTunes en streams via Spotify bepaalt welke single het beste scoort. Iedere week presenteert Michael Blijleven tijdens zijn uitzending ‘The Clash Hitlijst Update’ en wordt de nummer 1 single gedraaid. De wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België! Na 10 weken wordt de over-all winnaar van ‘The Clash Hitlijst’ bekend gemaakt. De winnende band ontvangt uit handen van initiator en producer van ‘The Clash’ John Van den Borne en namens organisator Artists & Bands, de felbegeerde ‘The Clash Hitlijst Award’ en wordt beloond met ten minste twee betaalde optredens. ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’ op RTL5 Het door Artists & Bands ontwikkelde en geproduceerde programma wordt vanaf zaterdag 26 maart a.s. in een serie van 6 afleveringen bij RTL5 uitgezonden. Alle bands zijn in aanloop naar de BENELUX Grand Finale van The Clash of the Cover Bands op 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven intensief gevolgd. Oefensessies, bandcoaching, voorrondes, de Semi-Finals in PARADISO… alles is gefilmd en vanaf 26 maart zal bij RTL5 in afleveringen van 25 minuten 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO' worden uitgezonden! Iedere zaterdagavond, direct na de hoofdfilm is het tijd voor een half uur te gekke live muziek, interviews met deelnemende bands en een kijkje achter de schermen van de grootste bandcompetitie van de Benelux. De laatste 2 afleveringen staan volledig in het teken van de Grand Finale van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition'. Hier worden, voor een uitzinnige menigte ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ uitgereikt in de categorieën ‘vakjury’ en ‘publieks favoriet’. Ook worden de 'Individuele Awards' aan de beste muzikanten van deze 'The Clash'-editie én 'The Clash Hitlijst Award' uitgereikt. BENELUX Grand Finale op zaterdag 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven De negen bands die in de BENELUX Semi-Finals als winnaars naar voren zijn gekomen, wacht op zaterdag 23 april a.s. een zinderende BENELUX Grand Finale in het Klokgebouw in Eindhoven. Hier beslist de vakjury welke band de 'The Clash of the Cover Bands Award 2015/2016' ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2015/2016'. De twee winnaars worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip, incl. plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Ook worden in de BENELUX Grand Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist. Springplank Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde wekenlang de Nederlandse hitlijsten met hun single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!" Inschrijven Speel jij in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan ook op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’ en laat je horen. Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je coverband inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.

Auteur

Albert-Jan Garama