RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'VV Peize'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Deze week: ‘VV Peize’

ASSEN/PEIZE - In 1934 kreeg de PVC (Peizer Voetbal Club) een nieuw veld aan de Brinkweg. Ter gelegenheid hiervan werd een foto gemaakt van het team en het bestuur. Later dat jaar werd de naam veranderd in SVP (Sport Vereniging Peize). In 1947 werd men het eens over de naam die nu nog steeds gebruikt wordt: VV (VoetbalVereniging) Peize. De vereniging was in 1931 opgericht en had eerst witte shirts. Gezien de foto is men er in geslaagd om iedereen van dezelfde, blauwe, shirts te voorzien (dat was twee jaar eerder nog niet zo) maar de sokken waren nog niet uniform! Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld Tekst: Wim Ensing Foto: Drents Archief

Auteur

Albert-Jan Garama