'Mooie kijksport'

ASSEN

De nieuwe beachvolleybalvereniging ‘Asser Beach Club’ is opgericht door drie liefhebbers van de sport die de zomerse buitenvariant van zaalvolleybal een podium willen geven in Assen.

ASSEN – Initiatiefnemer van de beachvolleybalvereniging is Bertus Altena. ,,Mijn dochter speelt al enkele jaren mee in de jeugdtoernooien van de Nederlandse Volleybal Bond. Als chauffeur ging ik mee en werd ik enthousiast. Het feit dat er altijd wel tien tot twintig Assenaren aan deze toernooien meededen zonder dat er een organisatie/vereniging achter zit zegt geeft wel aan hoeveel potentie deze sport heeft." ,,Jarenlang heb ik ook zelf de Roma (inmiddels Lodelijk Napoleon) beachtoernooien eind augustus aan de Baggelhuizerplas meegespeeld. Van onze zeven bestuursleden komen er vijf uit de organisatie van dat toernooi. De jeugdopleiding van SudosaDesto staat bovendien zeer hoog aangeschreven in Nederland. Die kinderen willen in de zomer ook volleyballen en dat kan nu bij ons.” ,,Het doel van de vereniging is het faciliteren van beachsporten in Assen en omgeving voor alle leeftijden en alle niveaus. Dus naast beachvolleybal gaan we ook proberen beachtennis, beachsocceren nog diverse andere beachsporten te faciliteren. We verzorgen trainingen met extra aandacht voor de specifieke technieken en tactieken voor beachvolleybal. De groepen worden ingedeeld op niveau en leeftijd. Daarnaast komt er een clubcompetitie waar met name de ouderen voor warm zullen lopen. Die hebben vaak geen zin in trainen maar willen wel graag een balletje slaan. Ook houden we 12 juni een toernooi voor het juniorbeachcircuit van de Nevobo. Daar kunnen plaatsingspunten gehaald worden voor deelname aan het NK in Scheveningen.” De keuze voor de Baggelhuizerplas was logisch. ,,Beachvolleybal is ook een mooie kijksport waar show, muziek en sfeer bij hoort. De enige beach in Assen is dan die bij de Baggelhuizerplas.” Begin 2016 worden vier velden aangelegd op het strand voor het paviljoen. Vanaf komend voorjaar worden er trainingen, toernooien en competities georganiseerd.In beginsel worden deze velden voor de zomer aangelegd. ,,Maar als er animo is willen we ook een winteraccomodatie gaan bieden. Als iemand een hal leeg heeft staan en die beschikbaar wil stellen voor de wintermaanden dan kan hij contact met ons opnemen.” De Asser Beach Club is net begonnen met de werving, geeft Bertus aan. ,,Er zijn nu al 25 aanmeldingen. De ambitie is om in het voorjaar met 100 leden van start te gaan.” Iedereen kan bij de club terecht. “Van mini tot senior en alle niveaus.” Voor meer informatie http://asserbeachclub.nl, info@asserbeachclub.nl of facebook/AsserBeach Club.

Auteur

Albert-Jan Garama