NK-Veldrijden Hellendoorn met Drentse inbreng

ASSEN

Afgelopen zaterdag stonden, een dag eerder dan de pro`s de veldrijders van het Stouwdam Assen bike & skate aan de start voor hun belangrijkste wedstrijd van het veldrit seizoen. In de mastercategorieën met onder andere de oud profs Dekker en Groenendaal aan de start waren namens Stouwdam Assen Johan Boonstra, Johan Dussel en Robert de Wajer vertegenwoordigd.

Ex-triatleet/marathon schaatser Boonstra, Gasteren haalde in de cat. 50+ een fraaie tweede plaats achter voormalig elite renner Weevers, Vorden (1e) en voor Groenendaal, Veghel (2e). Boonstra wist te vertellen dat het missen van de titel niet voor blijheid zorgde, met zijn zestiende NK podiumplek in drie verschillende sporten (triatlon, schaatsen en nu dus wielrennen) en zes verschillende discipline was hij uiteraard wel tevreden. “Het lot van een allrounder”, als dus Boonstra. Bij de masters 40+ wist Dussel, afkomstig uit Eelde, een top tien te behalen (9e) wat iets tegenvallend was gezien de reeks van uitslagen die hij dit jaar heeft laten zien met daarbij een aantal podium plekken. De heren 40+ kende zo wie zo een verrassende uitslag, Nederlands Kampioen werd Nijland uit Rossum die voor veel winnaars Govaarts (2e) en De Vries (3e) wist te eindigen. Ook regerend Kampioen Erik Dekker, Hedel (4e) kwam er niet aan te pas op het zware en technische parkoers op en rondom de Hellendoorns berg. Robert Wajer uit Beilen eindigde tenslotte op een 16e plaats, Wajer pakte na een onderbreking van vele jaren zijn oude liefde weer op en zal de komende jaren zeker van zich laten horen in het veldrijden.

Auteur

Albert-Jan Garama