Prokkel netwerkbijeenkomst Drenthe

ASSEN

Gedeputeerde Henk Jumelet opent 14 januari in Assen de Prokkel netwerkbijeenkomst van de provincie Drenthe. Tijdens deze bijeenkomst komen docenten uit het speciaal en regulier onderwijs, ondernemers, medewerkers van zorginstellingen, gemeenten, wijkteams, welzijnswerkers, buren, particulieren en anderen geïnteresseerden samen om met elkaar kennis te maken en met de mogelijkheden die de Prokkelweek hen biedt.

De bijeenkomst staat in het teken van het creatiespel. Een brainstormspel, speciaal ontwikkeld voor het bevorderen van inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst in januari is mede bedoeld als voorbereiding voor het organiseren van activiteiten in de Prokkelweek. In 2016 is de Prokkelweek van maandag 6 tot en met zaterdag 11 juni. Tijdens deze week organiseren vele enthousiaste mensen ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Dat kan van alles zijn: samen sporten of samen werken, in het bedrijfsleven, met de buurt of op school. Prokkelen is een laagdrempelig instrument voor integratie, participatie en inclusie. Van 9.30 uur tot 11.30 uur, Provinciehuis Drenthe Westerbrink 1 Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama