Lezing over orchideeën door Hans Dekker

Beilen

Hans Dekker geeft woensdag 13 januari om 20.00 uur een lezing over orchideeën in het Wilhelmina Zalencentrum in Beilen.

In Europa komen ongeveer 500 soorten orchideeën voor. Deze bijzondere groep planten komt voor van de Noordpool tot in het diepe Zuiden. Hans Dekker heeft in zijn leven al heel wat Europese orchideeënrijke gebieden bezocht. Maar ook in Nederland en vooral in Drenthe komen lokaal veel orchideeën voor. Tijdens de lezing laat Hans een dwarsdoorsnede van de Europese orchideeënflora zien. Extra aandacht krijgen de Drentse orchideeën, die je zelf in de regio kunt tegenkomen. Drenthe is ook één van de provincies die behandeld worden in het boek dat Hans recent publiceerde over de orchideeën van Noord-Nederland. Toegang voor leden van Groei en Bloei is gratis en voor niet-leden 2,50 euro.

Auteur

redactie