Assen doet mee met eerste landelijke Theaterweekend

ASSEN

Op 15, 16 en 17 januari vindt in bijna 40 theaters in Nederland de eerste editie plaats van het Bankgiroloterij Theaterweekend. Een mooie aanleiding om (hernieuwd) kennis te maken met het theater of andere genres te ontdekken. In Assen zijn er dat weekend zes voorstellingen geprogrammeerd met elk een entree van euro 10.

In het Theaterweekend zijn er bijzondere voorstellingen te zien in Theater De Nieuwe Kolk. Zo trapt strijkersensemble Barrage 8 het weekend af op vrijdagavond 15 januari. Of het nu Mendelssohn is of Metallica, folksongs, pop, bigband klassiekers of latin jazz; het internationale strijkersensemble Barrage gaat geen stijl uit de weg. Op dezelfde avond is het mogelijk om te genieten van alleskunner Sven Ratzke, die geïnspireerd door de songs van David Bowie, een avond vol muziek en show neerzet. Het theater in Assen geeft dit weekend ook jong talent de ruimte. Drie cabarettalenten laten hun kunnen zien op zaterdagavond bij de Cabarestafette. In de Rabo Zaal staat zangtrio Zazi klaar om een muziekavond te verzorgen. Op zondagmiddag 17 januari - de laatste dag van het Theaterweekend - staan er eveneens twee voorstellingen op het programma. Het Deense Basix haalt het uiterste uit hun stembanden. De mannen beheersen allerlei genres, van pop en R&B tot jazz, soul en rock. Natuurlijk is er ook gedacht aan de jeugd, met de familievoorstelling Iep!, gebaseerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Alle informatie over het theaterweekend in Assen is te vinden op www.dnk.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama