Outlaw-bluegrass van The Tennessee Studs in De Amer

AMEN

Een Zweed, een Canadees en drie Amsterdammers meten zich een bluegrass, genre-trending, slang naam aan; The Tennessee Studs.

Deze muzikanten zijn wars van purisme, je kunt ze vrije muzikale geesten van de vaak orthodoxe bluegrass scene noemen. De mannen zingen vijfstemmig. Dobro, pedalsteel, mandoline, banjo, telecaster, staande bas zijn hun instrumenten. Ze spelen een mix van bluegrass, honky-tonk, Amerikaanse roots, Ierse folk en zelfs tex-mex. Virtuoos snarenspel, vijfstemmig harmonie, creatieve composities en catchy lyrics vormen het trademark van deze kneitergoeie outlaw-bluegrass band. De liefhebbers van folk en bluegrass weten dat ze bij dit concert aan hun trekken komen. Snarenspel, vijfstemmig harmonie, creatieve composities en catchy lyrics vormen het trademark van deze kneitergoeie outlaw-bluegrass band. Vrijdag 15 januari 20.00 uur, entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama