JURA op de planken bij De Amer

AMEN

JURA is het duo van Ruben Hoeke en Jan Blaauw. Samen nemen ze ruim 10 jaar geleden het album ‘Freedom Road’ op. Daarna is ieder zijn eigen weg gegaan.

Nu pakken ze de duo-draad weer op. In 2015 verschijnt hun nieuwe album; ‘Riversongs’. De aimabele Ruben (gitaar en zang) draagt titels als ‘beste gitarist van Nederland 2008’ (benoemd door collega’s) en ‘beste bluesrock gitarist van de Benelux’ (2013) met zich mee. Commentaren als; ‘Ruben tilt blues naar een hoger niveau in Nederland’ zijn veelzeggend. Jan Blaauw (zang, gitaar) is een eigenzinnige blueszanger met een doorleefd stemgeluid met een groot hoog en laag bereik. Hij speelde en zong met de vader van Ruben, Rob Hoeke, bekend als pianist in de jaren 60 en 70. De eigenzinnige benadering van muziek en tekst door het duo maakt een optreden van JURA bijzonder. Er zullen liedjes te horen zijn van het oude album, maar zeker van het nieuwe, aangevuld met een enkele covers. Teksten zijn uit het leven gegrepen en worden in een jasje van pop, country, blues, ballad en rock & rol klein én groots gebracht. Jura voert je sierlijk, dwingend en uitdagend langs de rand van het bestaan. In blues liedjes, klein én groots gebracht, voert het duo luisteraaars langs de rand van het bestaan. Zondag 17 januari 14.00 uur. Entree eureo 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama