Martijje met nieuwe clip ‘Hoe Hard Dan Ok De Wind Weit’

ASSEN

De Drentse zangeres Martijje brengt op 8 januari de clip 'Hoe Hard Dan Ok De Wind Weit’ uit. Het liedje gaat over het verlangen om er voor iemand te kunnen zijn op moeilijke momenten.

Wat dat precies voor momenten zijn, kun is in de clip te zien in drie verschillende verhaallijnen. Een Drentse man vormt hierbij steeds de rots in de branding. In het liedje is dan ook een Drents mannenkoor te horen. De clip werd afgelopen najaar gefilmd op verschillende plekken in het noorden, waaronder theater De Nieuwe Kolk in Assen. Yoran Staas maakte de film met medewerking van zeven hoofdrolspelers. Hoe Hard Dan Ok De Wind Weit is onderdeel van Martijje’s nieuwe album 'Evenwicht' dat in september van het afgelopen jaar werd gepresenteerd. Het negen nummers tellende album vormt een frisse en swingende balans tussen jazz, pop, en samba, gezongen in het Drents, haar moedertaal. De rode draad op het album is verlangen. Niet alleen het verlangen naar de liefde, maar ook verlangen naar de inspiratie die muziek geeft. Het wensen dat de tijd even stil staat of de wens om nooit afscheid te hoeven nemen. De titel van het album gaat over het vinden van evenwicht tussen – soms tegenstrijdige – verlangens in het leven. Het weerspiegelt daarmee ook haar leven als ambitieuze dertiger en moeder van jonge kinderen. De clip Hoe Hard Dan Ok De Wind Weit is vanaf 8 januari 2016 te zien bij RTV Drenthe, Podium TV, TV Oranje en diverse andere tv-zenders

Auteur

Albert-Jan Garama