Expositie en workshop ‘Ik ben een woord’ in Bibliotheek Assen

ASSEN

Bibliotheek Assen heeft 10 januari een workshop beeldhouwen onder leiding van beeldhouwster Anjet van Linge. Kinderen kunnen deze middag samen met hun ouders creatief aan de slag met steen.

De workshop is de start van de expositie ‘Ik ben een woord’, welke tot 29 januari te bezichtigen is in de bibliotheek. De expositie van beeldhouwster Anjet van Linge bestaat uit 100 stenen die een gevoel, een wens of herinnering verbeelden. In elke steen, allemaal afkomstig uit dezelfde berg in Ierland, zijn inspirerende woorden gehakt met hamer en beitel. De woorden worden vanaf 10 januari tot 29 januari geëxposeerd in de centrale hal en het Leescafé van de bibliotheek en zijn te koop. Voor elk verkocht woord voegt Van Linge een nieuw, ander woord aan het werk toe. Zo ligt er bij elke tentoonstelling een ander veld aan woorden wat voor interessante, onverwachte combinaties zorgt. De expositie wordt afgetrapt met een creatieve workshop voor kinderen en hun (groot)ouders in het Leescafé van de bibliotheek. Deelnemers aan de activiteit gaan zelf aan de slag met het houwen van woorden, onder leiding van Anjet van Linge. Houw bijvoorbeeld een woord, letter of juist een mooi figuurtje. De workshop beeldhouwen is op zondagmiddag 10 januari van 14.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama