Indierock van Alamo Race Track in De Amer

AMEN

De voorbije jaren maakte Alamo Race Track muziek bij theaterproducties, dus echt weg waren ze niet, maar toch heeft een volwaardig nieuw album weer iets te lang op zich laten wachten.

Dat verklaart wellicht waarom de misschien wel spannendste indierockband van Nederland niet zo groot is als hij had moeten zijn. Maar áls de groep rond frontman Ralph Mulder met nieuw werk komt, heb je ook iets bijzonders: ‘Hawks’ is, in de veertien jaar waarin de band bestaat, het vierde album en ook de vierde voltreffer, vol accenten van blazers, banjo, vibrafoon en meer. De Amsterdamse groep schrijft pastorale, fragmentarische popliedjes, met oog voor de kleinste details en grillige stemmingswisselingen en met veel te veel melodieuze gratie om ontoegankelijk te zijn. Alamo Race Track is als een Arcade Fire zonder angst voor stilte. Hun muziek doet wat een titel als, ‘We Should Never Have Camped Here’ doet vermoeden; onder je huid kruipen. Zondag 10 januari, 14.00 uur, entree euro 17,50 Reserveren via 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama