De exodus en wij; de komst en opvang van vluchtelingen

Assen

 Een lezing van Paul Scheffer, die bekend werd met zijn artikelen en boeken over de multiculturele samenleving.

“Sinds het begin van de vluchtelingencrisis gaan bij de meeste mensen twee houdingen ongemakkelijk samen. Het gaat om een humanitaire verplichting die wordt aanvaard. Tegelijkertijd bestaat bij velen de verwachting dat de komst van zoveel asielzoekers tot spanningen lijdt. Laten we bij dat gevoel van verplichting stilstaan, want dat is in tegenspraak met alle clichés over het racistische Nederland. Ook de verwachting dat de wassende stroom van vluchtelingen niet gemakkelijk in de samenleving zal worden opgenomen, getuigt niet per se van een vooroordeel want dat oordeel is mede gebaseerd op de migratiegeschiedenis van de afgelopen veertig jaar” Paul Scheffer is hoogleraar “Europese Studies” aan de Universiteit van Tilburg en Amsterdam De lezing is in bibliotheek Smilde op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Reserveren is aanbevolen (dinsdag, donderdag, vrijdag). De lezing is een samenwerking van CRAS, Humanistisch Verbond en Bibliotheek Smilde.

Auteur

Cindy Houwen