Nieuwjaarsconcert op 16 januari in Zeijen

Assen

Een vrolijk Nieuwjaarsconcert op 16 januari 2016 in  Zeijen. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 januari 2016 in Zalencentrum Hingstman, aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro per persoon. Kaartjes zijn te koop aan de zaal. Afwisselend optredende koren zijn Marsaria uit Assen en het Mannenkoor De Zeijer Compagnie

Marsaria uit Assen is opgericht in 2000. Het koor heeft een groot repertoire en dit wordt nog steeds uitgebreid. Gezongen wordt in het Nederlands, Engels en soms in andere talen, zoals Latijn, Hebreeuws en Russisch Het gaat van oude muziek tot veel moderne nummers en de nummers worden driestemmig gezongen. Het koor staat onder leiding van dirigente/pianiste Julia Zaytseva. Het mannenkoor 'De Zeijer Compagnie' is opgericht in 1994. Na tien succesvolle jaren als shantykoor Zeijen - denk aan de musical Kapitein Hazewinkel – werd het koor omgevormd tot meer algemeen mannenkoor. Het koor zingt liederen in vele talen, van semi-klassiek en musical tot populair. Liederen van Leonard Cohen tot Elvis Presley. Tijdens het nieuwjaarsconcert zijn een groot aantal nieuwe liederen te horen. Het koor wordt geleid door dirigent/pianist Emile de Jonge.

Auteur

Cindy Houwen