Broekstreker Veldloop in Ekehaar

Ekehaar

  SVDB houdt op zondag 17 januari voor de dertiende keerde Broekstreker Veldloop in Ekehaar. Een spectaculaire start vanhet vierde seizoen van het Rabocup Loopcircuit Noord-Drenthe. En tegelijk maakt de wedstrijd, net als vorig jaar, ook deel uit van het Geopark Cross Circuit. Op het uitdagende parcours kunnen wedstrijdlopers hun eerste punten verdienen voor twee loopcircuits. Maar ook recreatieve lopers en kinderen zijn van harte welkom.

Net als voorgaande jaren is de Broekstreker Veldloop voor leerlingen van de basisscholen de eerste loop van de Kidsrun, het Individueel Jeugdkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Leerlingen van groep 3 t/m 8 kunnen per wedstrijd punten behalen, waarmee uiteindelijk de drie snelste jongens en meisjes uit Aa en Hunze mooie prijzen kunnen winnen. Kinderen kunnen inschrijven vanaf 10:00 uur in het dorpshuis en de eerste start is om 11:00 uur. Het volledige programma staat op www.aaenhunzekidsrun.nl. Alle basisschoolleerlingen kunnen gratis meedoen. Open Jeugd Cross Kampioenschap van Drenthe Speciaal voor jeugd in de categorie 12-17 jaar start de organisatie in Ekehaar dit jaar met een eigen open cross kampioenschap. In vier verschillende categorieën wordt vanaf 12.30 uur gestreden om mooie prijzen een wisselbeker. De afstand voor alle categorieën bedraagt 4,4 kilometer. Inschrijven kan tussen 10.00 en 12.00 uur en is GRATIS. Voor meer informatie kijk op www.svdb.nl. De wedstrijd die meetelt voor het Rabocup en Geoparkcircuit gaat over 5,6 kilometer (voor dames) en 8,2 kilometer (voor heren). De start is om 13:00 uur. Voorinschrijven kan op www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf kan tot een half uur voor de wedstrijd in het dorpshuis in Ekehaar, De Eekhof, Oal Diek 3 Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-. Net als voorgaande jaren ontvangen de deelnemers bij iedere wedstrijd een stempel dat €5,- waard is, te besteden bij de sponsors Van Leeuwen Sport in Assen en Valkema Sport in Veendam. Kijk op www.rabocupassennoorddrenthe.nl. en www.svdb.nl.

Auteur

Cindy Houwen