RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld: 'Strenge winter'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Strenge winter’.

ASSEN - Velen van u herinneren zich de strenge winter van 1979. In februari viel ongekend veel sneeuw en door de harde wind ontstonden sneeuwduinen van meters hoog. Wegen waren onbegaanbaar, school of werk was niet te bereiken en sommige mensen konden hun eigen huis niet eens meer uit komen. Op deze foto ziet u de Alteveerstraat in Assen, waar hard gewerkt wordt om de sneeuw te ruimen. Leuk om te zien is het jongetje links in beeld, dat dapper zijn eigen steentje bijdraagt. We hopen niet dat er dit jaar zoveel sneeuw valt! Alhoewel, een avontuur was het ook wel weer! Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Tekst Mark Goslinga Foto Drents Archief/gemeente Assen

Auteur

Albert-Jan Garama