Zilveren vredesduif duikt op in Zorgvlied bij oudejaarsvereniging Tied Zat

Tynaarlo

Oudejaarsvereniging Tied Zat uit uit het Drentse Zorgvlied toonde op nieuwjaarsnacht haar stunt aan de dorpsbewoners, traditiegetrouw op het dorpsplein in Zorgvlied.

De zilveren vredesduif van kunstenares Marte Röling was door de oudejaarsvereniging geleend voor hun stunt. Op deze manier probeerde Tied Zat aandacht te vragen voor de huidige dreigingen en oorlogen in de wereld, men roept op tot vrede en verdraagzaamheid. Ook met name met het oog op de verminderende bereidheid om de toegenomen aantallen vluchtelingen waardig op te vangen is deze boodschap actueel. ‘We zijn allemaal mensen van vlees en bloed, we moeten het met elkaar doen ondanks alle verschillen!’, aldus de oudejaarsvereniging. Het kunstwerk werd in de nacht van zondag 27 op maandag 28 december van zijn 1,70 meter hoge sokkel gehaald op het industrieterrein Vriezerbrug in Tynaarlo. De oudejaarsvereniging zal de vredesduif zondag om 12.00 uur weer in dezelfde staat terugplaatsen in Tynaarlo.

Auteur

Cindy Houwen